Kik vagyunk?

A WWF Magyarország Alapítvány, a Toyota Motor Hungary és a Toyota Fund for Europe 2011-ben közös projektet indított a magánautók valamint vállalati autóflották károsanyag kibocsátásának csökkentése és egy racionálisabb, biztonságosabb és olcsóbb vezetési stílus, az eco-driving (öko-autózás) elterjesztése érdekében.

Fő célunk a levegőbe bocsátott károsanyagok - elsősorban üvegházhatású gázok - csökkentése, és az autóhasználat ésszerűbbé tétele. Miért is olyan fontos ez? Gyakran hallhatunk az éghajlatváltozás megfékezésének fontosságáról, és annak jövőbeli katasztrofális hatásairól, melyek megelőzéséhez jelentősen vissza kell fognunk a károsanyagok kibocsátását. Ezek között is az egyik legfontosabb a szén és kőolaj alapú termékek fogyasztásának csökkentése. Az Európai Unióban például a szén-dioxid kibocsátás 28%-a köthető a közúti közlekedéshez, míg egy háztartás összes energiafogyasztásának 31%-át adják a gépkocsik. A kibocsátások csökkentésében tehát fontos lépés lenne, ha az autósok szemléletet és stílust váltanának egyfajta „zöld” irányba.

Természetesen a legjobb az lenne, ha autónk helyett az alternatív, környezetkímélőbb közlekedési megoldásokat (gyaloglás, bicikli, tömegközlekedés, vonat) választanánk, de ha már autóba ülünk, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen autóba, és hogy hogyan vezetjük azt.

Weboldalunk elsősorban tudatformáló, tájékoztató, felvilágosító jellegű, melynek segítségével az autót használók megannyi információhoz, adathoz és tipphez juthatnak, azaz jelentős költséget takaríthatnak meg úgy, hogy közben a környezetüket is óvják, és bizonyítottan biztonságosabban is vezetnek. Megtudhatjuk, hogyan alkalmazhatjuk a kevert stratégiákat, ha útnak indulunk, és azt is hogyan fogunk közlekedni a nem is túl távoli jövőben. Kellemes böngészést kívánunk!